Главна цел на сдружение “Младежки сговор” (СМС) е да представлява платформа, в която млади анализатори и изследователи споделят и обсъждат свои знания, разсъждения и наблюдения върху социални процеси засягащи България и света.
Сайтът и профилите на СМС в социалните мрежи са достъпна платформа за всеки заинтересован. Може да публикувате коментари, статии, видеа и други достъпни медии. Необходимо е само да влезете в профила на СМС във Фейсбук, като можете да се свържете с нас чрез лично съобщение или имейл, за да публикуваме някай Ваш труд, малък или голям. 

Обнови идеала

„Обнови идеала” е инициатива, с която даваме възможност на млади хора да изяват своята позиция спрямо начините, по които идеалът за национално обединение може да бъде обновен 100 години след края на Първата световна война.
Символичното начало на инициативата е 29 септември 2018г., вековната годишнина от Солунското примирие, а краят ѝ е на 15 февруари 2020г., 100 годишнината от ратификацията на Ньойския мирен договор. През този период, млади хора с интерес към историята, политиката и икономиката могат да изпращат на СМС всякакви статии разглеждащи обновлението на възрожденския идеал за национално обединение в 21 век.
Най-добрите разработки ще бъдат публикувани в сборник, отпечатан в печатен и електронен формат, който ще бъде съставен до 15 февруари 2020 г. Научи повече за инициативата.

Екип

Екипът на СМС се състои от група бивши съученици и приятели, между които са:
Венелин Бочев. Бакалавър по „Международни отношения и международна организация“ в Гронингенския университет, Холандия. В момента работи като временен консултант и координатор по два проекта на ООН и завършва магистърска теза в Брюкселския свободен университет със заглавие „Депарламентацията в Западните Балкани – главното предприятие по пътя на правовата държавност в региона?“.
Станислав Савов. Бакалавър по „Международна бизнес администрация“ във Виенския университет, Австрия. Интересите му варират от глобална политика и такава на местно ниво,  до история , икономика и бизнес. Има известен опит в международните организации, намиращи се във Виена, от карани стажове в ООН и ОССЕ.
Венцислав Съботинов. Бакалавър по „Международни отношения“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, редактор на младежкото списание за международни отношения „Международник“, издавано със съдействието на Студентски дипломатически клуб при СУ.
Десислава Горанова. Магистър по Криминология от Католическия Университет в Льовен. Преди това завършва бакалавър по Криминалистика и Криминология в университета на Нортъмбрия в Нюкасъл. Интересите и опита й са в сферата на хуманитарните и социални науки.
Валентин Стоев. Бакалавър по актьорско майсторство в Кралската академия за слово и драма в Лондон. Интересува се от обществото и неговото поведение, както и от всички видове изкуства и най-вече от сценичните и визуалните такива.